TÁRKONYOS RAGULEVES



Ez a közkedvelt, tartalmas leves nálunk gyakran kerül az asztalra,
még a gyerekek is szeretik:)



Hozzávalók:


  • 60-70 dkg sertéscomb
  • 2 nagy répa
  • 1 zöldpaprika
  • 1-2 paradicsom
  • 3 szál petrezselyem
  • 1-3 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg gomba
  • babérlevél
  • só, bors
  • szegfűbors
  • 1-2 ek mustár
  • 2 dl tejföl
  • tárkony
  • petrezselyem zöldje
  • 2-3 citromkarika

Elkészítés:

1. A combot kis kockákra vágom és hideg vízben felteszem főni. Amint felforr, leöntöm róla a vizet és lemosom a húst.

2. Az apróra vágott sárgarépát kevés olajon megpirítom.

3. Ráteszem a húst és felöntöm vízzel. Beleteszem a babérlevelet, sót, borsot, szegfűborsot, fokhagymát, hagymát, paprikát, paradicsomot és 3 szál petrezselymet.

4. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadom a zöldborsót és a gombát.

5. Két evőkanál mustárt elkeverek 2 dl tejföllel és behabarom vele a levest. (Én az eredeti recepttől eltérően, dupla adag habarással készítettem!)

6. Amikor minden megfőtt, akkor adom hozzá a petrezselyem zöldjét és az egy evőkanál tárkonyt.

7. Leveszem a tűzről és 2-3 citromkarikát teszek bele 20 percre(!) Forrón tálalom!



Forrás: No Salty - Oli

1 megjegyzés:

KataKonyha írta...

Szia! Játékra hívlak, ha van kedved, nézz be hozzám! Köszi: Marcsi

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin